A II. János Pápa térről; A Margitszigetről; A Déli körvasútról (sokadszor)

Utcarádió
2024.10.18. - 16:30
Lejátszás

Fórumot tarttottak a 8. kerületi II. János Pál pápa térről. Mik a tapasztalatok? Sztripszky Hanna a Józsefvárosi Önkormányzat közösségi részvételi iroda vezetőjének összefoglalója.

https://www.facebook.com/reszveteliiroda

Árvíz után a Margitszigeten speciálisan az a közösségi emlékhely érdekelt minket, amiről annak idején beszámoltunk: Visi Piroska a Covid járvány áldozatainak hozta létre és szervezte meg sokadmagával, Budapest főépítésze, Erő Zoltán támogatását is megnyerve. Ők mondják el  mostani élményüket.

https://www.facebook.com/Margitszigetikavicsok/

Továbbra sincs érvényes környezetvédelmi engedélye a Déli Körvasútnak, mert harmadszor is elvesztette a pert  a beruházó, aki közben beruház - engedély nélkül.  Mit tesznek a civilek, akik évek óta napirenden tartják az ügyet a környezetük védelmében? A POPÉK szóvivője Tóth Péter Sándor foglalja össze a helyzetet.

https://www.facebook.com/groups/hamzsabegi/ 

https://www.szabadeuropa.hu/a/hiaba-a-jogeros-birosagi-dontes-a-kormany-es-a-rendorseg-sem-allittatta-le-meszaros-lorinc-epitkezeset/33160939.html?fbclid=IwY2xjawF_GndleHRuA2FlbQIxMAABHRMGSvpCCmOFqXpGH1y8GAK8TAoqiTGpOnl4SeS-BokFcpwwcWggEr7POw_aem_QYcR69axX_tcpNPyXep4FA FRISSÍTÉS:
Az Építési és Közlekedési Minisztérium továbbította szerkesztőségünknek Nagy Bálint közlekedési államtitkár reakcióját a Fővárosi Törvényszék döntésére.
„A Déli Körvasút megépítése az ország és a magyar kötöttpályás közlekedésfejlesztés több évtizedes adóssága. A beruházásra szükség van, ez Magyarország stratégiai érdeke. Ez a Duna-híd és a hozzá kapcsolódó pálya köti össze az ország keleti és nyugati részét. Fontos tehát közlekedési és nemzetgazdasági szempontból, de ami ettől is előbbre való, hogy nemzetbiztonságilag és honvédelmi szempontból a legfontosabb csomópont. Szó szerint is stratégiai hídfőállás. Akkor is, ha egyes jogászok és bírók ezt nem értik. Ma a bíróság a Déli körvasút környezetvédelmi engedélyének ügyében új eljárás lefolytatását rendelte el. Folyamatosan tárgyalunk a beruházás környékén élő civilekkel, sok mindenben közeledtek már az álláspontjaink. Egy felülvizsgálati kérelem után a bíróságot is meggyőzzük majd! Az ország honvédelmi képességének fejlesztése nem lehet jogértelmezés vagy jogvita tárgya. Ez stratégiai kérdés!”
Az ÉKM tehát továbbra is mindent megtesz, hogy ez a kiemelt jelentőségű beruházás meg tudjon valósulni.

Tracklista:

01. Led Zeppelin - Bring It On Home (kezdődött: 00:01:32)

02. The Jimi Hendrix Experience - Stone Free (kezdődött: 00:03:52)

03. Steve Miller Band - Space Cowboy (kezdődött: 00:30:56)

04. Melvin Sparks - Get Ya Some (kezdődött: 00:58:57)

05. Work Money Death - At Once Familiar (kezdődött: 01:29:18)