Madárgyűrűzés; Sziget közlekedés; Locsolás szárazságban

Utcarádió
2024.08.09. - 16:30
Lejátszás

A hétvégén madárgyűrűzés lesz Sándorfalván, a Fehér-tavi Ornitológiai Táborban.   A madarak reggeli gyűrűzése általánosan 6:30-kor kezdődik, de a meleg miatt  9-10-kor már be is fejeződik. A madárkák egy spéci zsákban várakoznak, amit önkéntesek varrnak otthon és visznek magukkal. Másutt is zajlik a gyűrűzés! A Fehér tó  mellett van Tokody Béla, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  - MME titkára. A zsákokról az iIfjúsági tagozat elnöke Győrig Előd tudja a legtöbbet.

 https://www.facebook.com/events/476937051774160

https://www.facebook.com/mme.ifitagozat

Bringa, roller,  HÉV, busz, taxi? - mivel megyünk a Szigetre?  Elég-e az angol nyelvű honlap, vagy nem árt, ha a sofőr is beszéli a nyelvet? Van-e akadálymentes ajánlat? Hasznos infók a BKK szóvivőjétól, Kovács Bendegúztól.

https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/sziget-fesztival/

Hol kell locsolás ebben a hőségben? Várjunk a helyi hatóságra, vagy tudatos polgárként ragadjunk kannát, slagot, bármit? Mit, mikor, hogyan érdemes? Két példa a tudatos öntözésről: A 60 ezer fa Békéscsabán csoport hogy csinálja évek óta? Elmondja: Frankó Robert  erdőmérnök. Szentendrén a polgármester felhívásának mennyi hatása van? Gulyás József a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület - TESZ tagja hosszabb távú terveket is javasol. 

https://www.facebook.com/groups/hatvanezerfa 

https://www.facebook.com/TESZ2000

 

Tracklista:

01. Willie Bobo - Evil Ways (kezdődött: 00:01:14)

02. Quantic - Atlantic Oscillations (kezdődött: 00:41:55)

03. DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson - Soleil au réveil (Radio Edit) (kezdődött: 01:03:36)