Régészet; Városjárás; Irodalom

Utcarádió
2024.05.31. - 16:30
Lejátszás

A hétvégén van országszerte a Régészet  napja, sőt éjszakája. Ezért vendégünk Takács Ágoston, aki a Budapesti Történeti Múzeumban régész. A köztér szempontjából a kérdés: mi van a talpunk alatt, mit tudunk és mit láthatunk? Az esemény: Eltűnt idők nyomában – Gyűjtögetőktől a honfoglalókig Budapest földjén , és az idén újrarendezett Gótikus szobrok kiállítás.

https://varmuzeum.hu/regeszet-napja-2024/
https://varmuzeum.hu/gotikus-szobrok-a-budai-kiralyi-palotabol/

„PESTRE JÁRSZ A BOLDOGSÁG UTÁN” címmel rendhagyó városi séta zajlik az Örkény Színházban: a képzelet szárnyán barangolnak a nézők Erzsébetváros egykori és jelenkori helyszínein, ”az öröm és a szabadság nyomában” - írja az ajánló. A mesélők közül Gerő Erzsébet, erzsébetvárosi lakos és Neudold Juli, az ÖrkényKÖZ műhelyvezetője ad át nekünk az élményből egy kicsit. Valami, amit nem ismerünk ma már?

https://www.orkenyszinhaz.hu/hu/musor/pestre-jarsz-a-boldogsag-utan-munkacim-kepzelhetsz-egy-kis-szabadsagot-varostorteneti-seta

A hétvégén Debrecenben, jövő héten Budán lesz  www.irodalomejszakaja.hu/ 

Gál Róbert, az események egyik szervezője már 2016 óta. A Prágából származó minta itthon is nagyon bevált: színészek, színházi csapatok jelenléte vonzza a közönséget, a  helyszínek izgalmasak, és a rövid szövegek alapján új ismeretségek szövődnek szerzők és olvasók között.

Tracklista:

01. Mamadou Diabaté - Foulaya (kezdődött: 00:01:22)

02. Fusion Funk Foundation and Lo Greco Bros - Crooked Hip (kezdődött: 00:02:41)

03. Lo Greco Bros - So Easy (kezdődött: 00:08:22)

04. Richard "Groove" Holmes - Groovin' For Mr. G (kezdődött: 00:08:42)

05. Hugh Masekela - African Secret Society (kezdődött: 00:34:23)

06. James Brown - People Get Up and Drive Your Funky Soul (kezdődött: 00:55:26)