Pázmány Campus - pró kontra fenntarthatósági szempontok

Utcarádió
2024.01.26. - 16:30
Lejátszás

Ma elsősorban fenntarthatósági szempontból beszélnénk a Pázmány Campus  ügyéről.  Sorra vesszük az elmúlt hetekben bekövetkezett újabb fordulatokat, a Közmeghallgatást, a Huszonkettesek nyílt levelére érkezett választ, a VIII. kerületi önkormányzatot érintő  Lex Pázmányt és a kerületi testületi ülés január 18-i döntését.

Az Utcarádió számára a köztér és az ott élők kapcsolata az elsődleges, tehát nem célunk vitatni egy befejezett pályázatot. A vélemény-nyilvánítás és a problémák megfogalmazása, a tanulságok elemzése  időszerű most.
Résztvevők: Bánáti Béla és Hartvig Lajos vezető tervezők, akik a  tervpályázaton a Bánáti + Hartvig Építész Iroda és az ARCH-Studio közös pályaművével vettek részt és a két legnagyobb volumenű és szerkezetileg jó állapotú épület megtartását javasolták,  Rádai Dániel, Józsefváros városfejlesztésért felelős alpolgármestere és Barta Ferenc főépítész, Csomay Zsófia építész, a Huszonkettesek építészcsoport képviseletében, Józsa Árpád építészmérnök, érintett lakó,  a Civilek a Palotanegyedért Egyesület részéről. 
Kiindulópontunk az Építészfórumon 2023. december 22-én megjelent írás:  
https://epiteszforum.hu/az-a-legzoldebb-epulet-ami-mar-megepult--beszelgetes-fenntarthatosagi-kerdesekrol-a-pazmany-peter-katolikus-egyetem-tervezett-uj-campusa-apropojan?fbclid=IwAR2nxuvImpNlgxiOpQixSL0jx-8etyNjRfRttAzDrLBfuT9ESGJ1i_aa0Pk