Tihany; Széna tér; Kiserdővédők ismét

Utcarádió
2022.10.28. - 16:30
Lejátszás

Bonyolult környezetvédelmi ügyről számolunk be: beépíthető-e Tihanyban bármi is új lakások és üdülők részére? Tihanyi civilek akcióba lendültek, hogy megállítsák a rév melletti Kenderföldekre tervezett háromszintes lakókomplexum felépítését, és mindazt, ami még ezzel járna. Több körben próbáltak érvényt szerezni jogaiknak, végül most sikerült az első menet. A Veszprémi Törvényszék a Kormányhivatal döntését megsemmisítette, így az ELMA a közérdekű környezetvédelmi jogi tanácsadást és jogi képviseletet ellátó szerrvezet és az MTVSZ az ügyféli jog birtokában részt vehet az eljárásban, amivel elérhetik, hogy a partközeli ingatlanfejlesztés környezeti hatásai kerülnek vizsgálat alá. Céljuk, hogy megakadályozzák Tihany további beépítését.
https://www.facebook.com/emla.hu/posts/pfbid02XCmXRvdfBi5oRPQiVEPYt4M289z57KRWdGA7Auee1BSqhV52sH6pxetvkoZpJGz1l
Juhász Balázs a Halásztelepi, Kopaszhegyi és Kenderföldi Civilt Társaság ügyvivőjeként, helyi lakosként, míg dr. Kiss Csaba igazgató az EMLA képviseletében tárja fel a helyzetet.
Mindenkinek tetszik a megújult Széna tér. Az átépítésben részt vett Dévényi Tamás építész is, aki a környéken lakik és így több szempontból is értékeli az új közparkot.
https://www.valaszonline.hu/2022/10/25/szena-ter-felujitas-onkormanyzat-tortelem-emlekpark-56-kitores-varosfejlodes/
Halad a Kiserdővédő Egyesület küzdelme a Kormányhivatallal szemben. A Galvani híd környezetvédelmi engedélye ellen indított perük első tárgyalási napja volt a héten.
Folytatás 2023. januárjában várható. Mit értek el eddig? Ferenczi István beszámolója.
https://kiserdovedok.hu/
https://www.facebook.com/kiserdovedok/videos/508094974306350