Népligeti bringa-ügy; Újbudai Saroktelek védők; Futárszövetkezet a Gólyában

Utcarádió
2022.07.29. - 16:30
Lejátszás

Július 27-én reggel a Kismartoni utca Népligetbe való becsatlakozását betontömbökkel zárták el a közlekedők, sétálok elől. Valaki önkényesen és illegálisan kerékpárral behajtani tilos táblákat helyezett ki, és egy kerékpárosok és gyalogosok által is rendszeresen használt utat próbált meg így lezárni. Az érthetetlen állapotot azonnal jelezték a bringások és civilek egymásnak és a hatóságnak: a kerület rövid időn belül felszabadította az utat. Ismeretlen elkövető, de ismert konfliktus van a háttérben. A Kőbányai bringás Egyesület nevében Balla Tamás, a Tegyünk együtt az élhető Népligetért! csoport képviseletében Petus Márta mondja el, mit történt.
https://telex.hu/belfold/2022/07/28/nepliget-kerekparozas-tiltas-onhatalmulag-kismartoni-ut-tablakihelyezes
Hogy nem lesz társasház egy szép, fákkal teli saroktelken? Sikertörténet Újbudán, a Zsombolyai - Kökörcsin utca sarkán: "Mindenki tanult az elmúlt másfél év történéseiből. Sok év után végre volt lehetőség a parkban sétát tenni. Szó szoros értelemben ön-kormányzás élménye lehetett az embernek..." szól az egyik bejegyzés a Saroktelek2.0 csoportban. A részletekről és a már elindított közösségi tervezésről beszél Simonyi Balázs.
https://www.facebook.com/groups/487801669255876
A Gólya Szövetkezet a koronavírus-járvány kezdetekor futárszövetkezet építésébe kezdett. Most ezt a formát fejlesztenék a kata kiváltására.
A részletekről Birtalan Gergőt kérdezzük