Szalay Tímea jógaoktató: 2,5 óra edzéssel és kemoterápiával a mindennapokban

Futó Kaland
2024.10.06. - 17:15
Lejátszás

FutoKaland-24-Szalay-Timea.jpeg

Világéletemben imádtam mozogni, a sportolás gyerekkorom óta életem része.Már kislányként több sportot is űztem, a futballozástól a karatéig változatos volta skála. Mondhatni az egyik sport hozta a másikat. A jóga viszont rendhagyómódon került az életembe, színészi tanulmányaim alatt ismerkedtem meg veletizenhárom évvel ezelőtt. A színiiskolában, ahol tanultam egy elismert mozgásművész beépítette az óráiba, hogy fejlessze a hallgatók testtudatát, mozgáskoordinációját és a belső látást. Gyorsan beleszerettem a jógába, ugyanis hamar felfénylett, hogy mennyire páratlan önismereti út.

A rendszeres gyakorlás által felismerések születtek bennem, addig ismeretlen összefüggések váltak világossá. azt éreztem, hogy egyre közelebb kerülök önmagamhoz, egyre több miértet értettem meg. Mindeközben jóval tudatosabbá váltam és a feladataimat is egyre jobban tudtam teljesíteni. Ezzel egy időben fejlődött a mozgásom, javult a testtartásom.

A jóga az egész életemet átformálta, átsegített életem legnehezebb időszakán is és elhozta számomra a belső harmóniát és szabadságot. Azért köteleződtem el a jógaoktatás mellett, hogy ebből az ajándékból, amit kaptam adhassak másoknak is.

Így van ez azóta is, hogy adenocarcinomával diagnosztizáltak, aminél 50%-os túlélési esély van 5 évre.

Tracklista:

01. Yoga Class Anxiety - Skaft Punk (kezdődött: 00:34:58)

02. Kraftwerk - The Model (kezdődött: 01:11:18)

03. Kraftwerk - Das Modell (kezdődött: 01:11:38)