Futó kaland

minden második vasárnap 17:15-18:30

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!

sport
Feliratkozás

Betöltés...

Ha a testmozgás tabletta lenne, csodaszerként istenítenék.
- Dr. Metin Avkiran kardiológus

Az evolúció 3,5 milliárd éve arra fejlesztette ki az emberi testet, hogy mozogjon. Ez olyan biológiai determináció, amit nem tud felülírni pár évtized internetezés, vagy mobiltelefonozás. Ha megértjük annak jelentőségét, hogy a mozgásnak milyen fontos szerepe van az egészséges test és azzal az egészséges szellem fenntartásában, akkor utat nyitunk egy boldogabb élet, boldogabb társadalom, boldogabb jövő felé. A mozgás pótszer, a természetes élet pótszere, egyfajta szimuláció, amivel átverhetjük a civilizációban károsodott testünket. Pótszer, de a legjobb pótszer, vagy inkább mindenre gyógyír, egyfajta varázslatos panacea, amit adni lehet az emberiségnek. A legjobb benne, hogy kortól, nemtől, társadalmi, vagy gazdasági helyzettől függetlenül mindenki számára elérhető.

Futó Kaland a podcast szolgáltatásokban:

Spotiify - Apple podcast - Google podcast - Player FM

A sport összehozza az embereket, barátságok alakulnak. A sport fiatalon és egészségesen tart. A sport edzi a lelket és a szellemet is. A sport motivációt ad. A sport példát mutat. A sport: élet, erő, egészség!

Műsorunk célja, hogy betekintést nyújtsunk különböző sportok világába és ezáltal kedvet csináljunk a hallgatóknak bármilyen sporttevékenység elkezdéséhez, vagy akár új sport kipróbáláshoz. Minél színesebb és változatosabb tematikával készülünk. Szeretnénk felhívni a figyelmet a sport életmód javító hatásaira, ill. a sport szerepére közösségépítésben, jótékonykodásban. Vendégeink lesznek amatőrök és profi sportolók, versenyszervezők és szakértők mindenféle sporttal kapcsolatos tudományterületről.


Betöltés...

Levél a műsorkészítőknek

Feladó

Tárgy

Üzenet