Citadella, Szabad bisztró, Buszparkoló

Utcarádió
2021.04.23. - 16:30
Lejátszás

Mi történik a Citadella körül? Ki emlékszik már az évekkel korábbi ötletrohamra ? Lesz-e ott Szabadságmúzeum? Hozzá lehet nyúlni a Világörökségi helyszínhez? Latolgatások Vincze Miklós kolléga társaságában, aki a 24.hu újságírójaként és több aktív fb csoportban is monitorozza a főváros épületeinek ügyeit.
Terasz vagy parkoló? Ezt a kérdést feszegeti a Király utcai Szabad Bisztró és Kiripolszky Csongor. Miért nem enged a VII. kerület, ha az utca másik oldalán, a VI. igen: parkolót szabadít fel terasz céljára, sőt, most már a VIII.-ban is így tesznek. A helyiek véleménye szerint "itt a lehetőség kontrolláltan újrakezdeni, megmenteni a színvonalas helyeket, párbeszédet kialakítani a kitelepülő vendéglátósok és a lakók között, és elindítani a Kulturális Negyed projektet, melyben akarva-akaratlanul is fontos szerephez jutnak végre a szomszédsági viszonyok" (Színes Erzsébetváros).
Folytatjuk a Mészáros utcai buszparkoló viharosan fogadott tervéről szóló történetet Donáth Anna, a Zöld Tabánért csoport tagjával. Mi a véleménye a Levegő munkacsoport közlekedési témafelelősének, Vargha Mártonnak a 2008-as tanulmányuk alapján? A vita erre alapozható:
https://fejlodobudavar.budavar.hu/?fbclid=IwAR36QTG3r_d18th9WqCvSUgjp4leH65oCs97vdGG9ugg_Aux3T_sgFW9dWY