Ifj. Kollányi Ágoston és Becz Barnabás Álmos az édesvízi mikroorganizmusokról

3. utas
2020.06.24. - 10:00
Lejátszás

napallat

A Kalandjaim a parányok világában című természetfilmjük lenyűgöző képi világgal mutatja be a folyókban, tavakban, tócsákban, Kis-Balaton vizében és a Ráckevei Duna-ágban is életben maradó mikroorganizmusokat. A film két éven át készült, mialatt egy mozgó minilaborrá átalakított lakókocsival, több mint 3000 kilométert utaztak. A forgatás során bejárták a Tátrát, a Tisza vidékét, a Szigetközt és a Kiskunságot.

ifj. Kollányi Ágoston a természetfilm és a tudományos ismeretterjesztő film legendás alakja. Közel 60 év filmes háttérrel rendelkezik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Koll%C3%A1nyi_%C3%81goston_(rendez%C5%91,_1947)

Becz Barnabás Álmos, az ELTE Természettudományi Kar harmadéves biológus hallgató, leendő kutató. Tanulmányai mellett iskolai mikroszkópos szakköröket vezet és ismeretterjesztő előadásokat tart. A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál első mentorprogram-győzteseként kezdett dolgozni a https://termeszetfilm.hu/ Tudományos Filmműhely stábjával, amiből kisfilm készült Egy Csepp Harangjáték címmel. A kisfilm után ifj. Kollányi Ágoston akkora lehetőséget látott a közös munka folytatásában.