Molnár Attila Dávid természetfilmes

3. utas
2016.09.21. - 10:00
Lejátszás

Molnár Attila Dávid természetfilmes (rendező, producer, író, fordító és tudományos filmszerkesztő). Okleveles biológus kutató (ELTE, University of Vienna), képesített tudományos filmkészítő és videószerkesztő (ELTE). Két lány és egy fiú apja.
Részt vett az Első Magyar Antarktiszi Expedíción.

1996-ban alapította az ECOFilm Egyesületet, mely 2007-ben Természetfilm.hu Tudományos Filmműhellyé alakult át. Az egyesület, és a belőle kinőtt Filmdzsungel Stúdió jelenleg Magyarország legnagyobb tudományos ismeretterjesztő tartalmakat előállító, független alkotóközössége. 1998 óta a SPEKTRUM Televízió külsős munkatársa, ahol évente átlagban körülbelül száz külföldi gyártású természetfilm és ismeretterjesztő film magyar változatának elkészítésénél működik közre.

Dolgozott a DELTA Tudományos Híradóban, a Mindentudás Egyeteme és a 10 PARK című televíziós sorozatokban. Független filmkészítőként 75+ önálló filmet és filmsorozat epizódot jegyez.

Molnár Attila Dávid

A legnagyobb szakmai sikereket a Farkaslesen (2005, rendező), a Budapesti Vadon (2006, író), a Láthatatlan Madárfotós (2011, rendező), a Cápák a Keresőmben (2013, író, társrendező), a Vipera Life (2014, rendező) és a Nagy Fafilm (2015, rendező) című filmjeivel érte el. Több alkalommal díjazták a JWFF, az IWFF, a Naturvison, a Greenscreen, Envirofilm és a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon, kétszer nyerte el a Nemzetközi Tudományos Filmszemle fődíját, egyszer a Baikal International Festival of Documentary and Popular Science Films fődíját, egyszer a Médiatanács ismeretterjesztő kategóriában kiírt Kollányi fődíját.

Rendezőként, operatőrként és producerként több expedícióban vett részt. Forgatott az Antarktiszon, Pápua Új Guineában, Borneón, a Vörös-tengeren, a Bajkál-tónál, Dél-Afrikában és Amazóniában.

http://www.port.hu/molnar_attila_david/pls/w/person.person?i_pers_id=14351

http://www.imdb.com/name/nm3537274/