Budapest Eklektik - Vendégünk a Lanou és a Nasip Kismet

Budapest Eklektik
2022.11.21. - 21:00
Lejátszás

https://ibb.co/sycDnjD

A Lanou zenekarral a közelmúltban megjelent videoklip és a készülő új nagylemez kapcsán beszélgetünk.
A Táncol az éj, az első dal, amely a készülő albumról megjelent egy nagyon személyes és mély élményből táplálkozik, erről a Recorder blogon jelent meg a klippremier kapcsán egy cikk. https://recorder.blog.hu/2022/11/09/dal-_es_klippremier_lanou_tancol_az_ej
A műsorban a 2023. februárban megjelenő Erdeim című második nagylemezük kapcsán beszélgetünk az új dalokról, azok hangzásvilágáról és hogy vajon most a hangzásban inkább a magyar vagy inkább az angolszász folkkultúra viszi majd a prímet, vagy tán egész más és mi is inspirálta a zenekart leginkább a dalok születése közben?

Az adás második felében vendégünk a Nasip Kismet. A török népzenét jazzel és a 70-es évek pszichedelikus hatásaival vegyítő zenekar, melynek frontembere Arif Erdem Ocak , aki 2010 óta él Budapesten, bár olyan, mintha mindig is a budapesti zenei szcéna tagja lett volna és a Nasip Kismet csak nevében és hangzásában török, valójában a hazai fesztiválok és nagy koncert helyszínek nélkülözhetetlen és igen népszerű együttessévé vált.
Ariffal a pszichedelia és a népzene kapcsolatáról beszélgetünk.

budapesteklektik
zeneiprogramajanlo
vilagzene
lanou
nasipkismet