VaLyo hírek; MUSZÁJ hírek; Népliget hírek

Utcarádió
2024.06.28. - 16:30
Lejátszás

A  műsorunkban  a város sok más drukkerével összhangban közel egy évtizede örvendezünk a dolgoknak a Valyo -  város és folyó háza táján - most visszanézünk és előre is: Lohász Cili és Balogh Kata társaságában.

https://www.facebook.com/valyovalyo

A Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület nevében az első szó a sürgető felismerésre utal: "Ki kell lépnünk a komfortzónánkból és tenni kell azért, hogy a Földünk élhető maradjon. A 'muszáj' azt jelenti: változtatnom kell, hogy jobb legyen. Ebben igyekszünk segíteni, riogatás helyett ötleteket, példákat mutatni és válaszokat adni a miértekre. " - Hogy ez hogy' működik, arról beszél Koncz Nóra, aki "szökött biológus"ként létrehozta és vezeti a csapatot Győrújbarát környékén. Civil-szakmai-családi közösségük a Környezetvédelmi világnapon megkapta Győr városától a Kitaibel Pál Környezetvédelmi Emlékérmet.

https://www.muszajegyesulet.hu/rolunk/ 

https://www.facebook.com/muszajegyesulet

Elkészült és véleményezhető a Népliget térszerkezeti jövőképe.  A tájépítészeti ötletpályázat keretében számos értékes javaslat érkezett a Fővárosi Önkormányzathoz a park átfogó megújítására.  Mik a következő lépések? Erről beszél Balogh Andrea és Gábor Péter.

https://budapest.hu/zold-budapest/zoldfejlesztesek/megujul-a-nepliget 

Tracklista:

01. Nickodemus - Crazy Stranger (kezdődött: 00:01:13)

02. The Rolling Stones - Little Red Rooster (kezdődött: 00:04:33)

03. Whitefield Brothers - Safari Strut (kezdődött: 00:04:53)

04. Loyle Carner - Georgetown (kezdődött: 00:08:53)

05. Mick Jenkins - Jazz (kezdődött: 00:38:54)

06. Nathan-Paul - Nu Jump (kezdődött: 01:06:55)