PodmaPark; BUMMM! fal; Ottlik-olvasó

Utcarádió
2023.09.08. - 16:30
Lejátszás

Legyen park a Podmanickyn! Ez egy vízió. A VI. kerület egy ideje jónak látná, ha az Eiffel tér és a Ferdinánd híd között létrejönne a Podmaniczky park, akár ideiglenesen is. Évek óta tart a tervezgetés. Ami nem azonos a tervezéssel... A Nyugati pályaudvar és környékét érintő terveket a kormány elvetette. Helyette van a PodmaPark ötlete. Hol tartunk most? Alkotók: DOT Mérnökiroda, Studio KRAFT, objekt.hu tájépítész iroda.
Megbízó: Terézváros Önkormányzata. Dományi Bálint, Pásztor Ádám, Pécsi Máté dolgozik a tanulmányon, ami csak a megvalósíthatóság szempontjait tárja fel. Mitől függ, hogy mi lesz itt?
https://www.facebook.com/groups/legyenapodmaniczkynpark
Lakossági fórum: május https://terezvaros.hu/hirek/podmaniczky-park-realis-elkepzelesekkel-a-megvalos
Presser Gábor LGT és Kemény György grafikus szombaton 10-kor a Dob uta 38. előtt találkozik. Honnan tudjuk? Erről beszélünk.
Idén ötvenéves a Locomotiv GT legendás nagylemeze, a BUMMM!, amelynek olyan örök érvényű dalokat köszönhetünk, mint a Miénk itt a tér, a Gyere, gyere ki a hegyoldalba, a Kék asszony vagy éppen a Ringasd el magad. Presser Gábor éppen két házzal arrébb töltötte fiatal éveinek egy (jelentős) részét, a Dob utca 38. lakói és a Színes Város csapata, Erzsébetváros Önkormányzatával közösen úgy gondolták, hogy a legméltóbb helyen, egy 21 méter magas, 200 négyzetméter felületű házfalon állítanak emléket az LGT-nek és a BUMMM!-nak. Így született meg a világ legnagyobb LGT tribute-fala, amelyen Kemény György egykori csodás grafikája hirdeti, hogy Miénk itt a tér!
(1973. július 16-26. Magyar Rádió 8-as stúdió) LGT (Barta - Laux - Presser - Somló)

https://www.facebook.com/events/1847655825629788/?ref=newsfeed&locale=hu_HU
Ottlik Géza Olvasópóba a Budai parkszínpadnál. A szervező, Cseh András szervező, építész ajánlója
https://www.facebook.com/events/827111709124908/?active_tab=discussion