Első adás: Mik lehetnek a legfontosabb témák a koronavírus járvány időszakából?

TERMÉSZETES INTELLIGENCIA: Koronatanúk
2024.01.25. - 12:00
Lejátszás

00.07. Bemutatkozunk, röviden. Mi értelme most coviddal foglalkozni? Laikusként lehet?

 

09.35. Főként: meditatív csend, mely alkalmat nyújt az eddig elhangzottakban való elmélyedésre. Nem (ismétlem: NEM) technikai bénázás.

 

Hat általunk érdekesnek gondolt véleménnyel lepjük meg magunkat és a hallgatókat. Mindenkinek ugyanazt a kérdést tettük fel, ami kb. így hangzik: Pár percbe sűrítve mi szerinted a legfontosabb téma a koronavírus járvány időszakából? Válaszaikból itt a leírásban egy-egy mondatot önkényesen kiemelünk ízelítőnek. A teljes választ a hanganyagban találjátok.

 

12.48. Felhívott vendégünk: Cseh András (barátunk, a nemtudjuk.hu társalkotója, festő, zenész, Netfüggők)

„Műsoronként három érdekes, frappáns sztorit be kéne olvasni, amik megidézik azt a kort.”

 

19.51. Főként: meditatív csend, mely alkalmat nyújt az eddig elhangzottakban való elmélyedésre. Nem (ismétlem: NEM) technikai bénázás.

 

23.06. Felhívott vendég: Izsák atya (bakonybéli bencés szerzetes, itt)

„Nagy szentek életében olvasható, hogy beteg embereket ápolva haltak meg esetleg, mert az emberségességet, a közelséget, a hitben való megerősítést fontosabbnak gondolták, mint a saját egészségüket.”

 

33.33. Főként: meditatív csend, mely alkalmat nyújt az eddig elhangzottakban való elmélyedésre. Nem (ismétlem: NEM) technikai bénázás.

 

35.40. Felhívott vendég: Dr. Böszörményi László (A Klagenfurti Egyetem nyugalmazott (emeritált) tanszékvezető egyetemi tanára, informatika szakon. Évtizedek óta foglalkozik tudat-kutatással is, Székely György (Georg Kühlewind) tanítványa és barátja volt, akiről tavaly jelent meg életrajza „A Logosz szolgája” címen.)

„Fölmerül az emberben a kérdés, hogy nem volt-e több a félelem és a rettegés, mint a tényleges veszély. És hogy ennek mi az oka?”

 

43.10. Felhívott vendég: Ferenci Tamás (biostatisztikus, a „Védőoltásokról a tények alapján” című szakkönyv szerzője)

„Témajavaslatom a következő lenne: az adatszolgáltatás, a hazai adatszolgáltatás minősége, transzparenciája, és ennek hatásai a járványkezelésre.”

 

51.24. Felhívott vendég: Dr. Letoha Tamás (kutatóorvos, világvezető gyógyszegyártókkal együttműködő Pharmacoidea ügyvezetője)

„A legfontosabb az az, hogy miért került fölrúgásra a korábbi felső légúti fertőzéseknek a protokollja?”

 

55.45. Búcsúzás. Kifutottunk az időből. Kellet nekünk annyit meditálni... A Bakó Bea (alkotmányjogász, a Gemist szerzője) interjú a következő adásra maradt. Meg ennek a furcsa hírnek a kielemzése is.