A C3, a Szabadfogású Számítógép Verseny 20 éve és a Játék nem játék

Szépkilátó Fogadó
2023.02.04. - 10:30
Lejátszás

Mi a C3? Médiaművészeti gyűjtemény és videoarchívum.
Hogyan kapcsolódik a Deák17 Galéria kiállításához, valamint a Szabadfogású Számítógép Versenyhez?
Az immár 20. évébe lépő kezdeményezésről ezt írják a szervezők: "A gyerekek és tizenéves fiatalok kreatív számítógép-használatát ösztönző, a tudatos, alkotói attitűdöt fejlesztő verseny egyedülálló Magyarországon. Célja, hogy a 19 év alatti korosztályt új szellemű projektekre serkentse, és az iskolás keretektől függetlenül teremtsen az egyéni alkotókedv számára megmérettetést, valamint alkalmat a produkciók nyilvános bemutatására. A fiatalok bármely saját készítésű, számítógéppel vagy digitális eszközzel létrehozott projekttel pályázhatnak, lehet az infografika, animáció, rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, adatvizualizáció, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás."
Egészen új és immár klasszikussá vált alkotások is láthatók JÁTÉK NEM JÁTÉK kiállításon, és vannak vizuális művek is, szintén a játék fogalmához kötődve.
A stúdióban: Peternák Miklós, aki 1997 áprilisától a C3 igazgatója, Fernezelyi Márton a C3 munkatársa, a <19 Formáld a világod! Szabadfogású Számítógép Verseny projektvezetője, Nagy Ágoston kiállító művész

https://verseny.c3.hu/2022/nyertesek/OV
http://catalog.c3.hu/
https://jateknemjatek.c3.hu/kiallitas
https://www.facebook.com/events/718657546346709