RomaMoma program az OFF Biennálén

Szépkilátó Fogadó
2021.04.17. - 10:30
Lejátszás

"Roma Kortárs Művészeti Múzeum nem létezik. De milyennek kellene lennie, ha mégis volna? Milyen műveket mutasson be és kinek?" "A RomaMoMA kortárs művészeti projekt egy jövőbeli Roma Kortárs Művészeti Múzeumról kezdeményez közös gondolkodást hazai és nemzetközi, roma és nem roma képzőművészek, kulturális szakemberek, társadalomtudósok, civilek bevonásával."
A tervről és a program részleteiről beszélgetünk György Eszter történész, Pócsik Andrea kultúra kutató és Oláh Norbert képzőművész társaságában.
A múzeumi szempontok mellett szóba kerül Oláh Mara, Omara kiállítása a Kesztyűgyár Közösségi Házban, Oláh Norbert elmondja, hogyan készült "A cigány művész szorongása" elnevezésű installációja a Roma Parlament épülete előtt, amely évek óta zárva van a Tavaszmező utcában és végül mégsem lett roma kulturális központ, ahogy a kormány részéről igérték.
Kiemelkedő esemény lesz, amikor hosszú évek láthatatlansága után Péli Tamás Születés c. pannója bekerül a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának Barokk Csarnokába.
Az OFF Biennálé programja.
https://offbiennale.hu/hu/%7Byear%7D/program/kozosen-kihordani
https://offbiennale.hu/2021/projects/romamoma
https://www.facebook.com/offbiennalebudapest/photos/2924290277790097