Menni vagy maradni - a levegőben van az offline:ontheater előadása

Szépkilátó Fogadó
2015.06.27. - 10:30
Lejátszás

Levegőszínház - soha aktuálisabbat! A téma a levegőben van. Az offline ontheater társulat http://offlineon.eu/ a kortárs cirkusz, a tánc és a fizikai színház mozgásformáit ötvözi. Legfrissebb előadásuk címe: Mennivagymaradni. És a fal, ami az előadás egyik briliáns jelenetének része, a bemutató óta új jelentést kapott a közbeszédben.

A műsorban SimorÁgi és GlassBen lesz a vendég. Rendezésük nem pusztán egy fiatal, lendületes produkció. Minden előadásuk alapos kutatómunka eredménye. Munkájukat ebben az esetben szociológusok segítették, a ki/elvándorlás témáját sajtóelemzések, kérdőívek is megelőzték. Ezek alapján formálták meg a karaktereket, akik egy öreg Skoda és egy hatalmas torony között adják elő történetüket. A társulat produkciói egyedi helyszíneken, elhagyott ipari létesítményekben, installációkon születnek meg. Esetünkben a Nagytétényi úton, egy részben elhagyott sörgyárban, ami egyben az AQBArtQuarterBudapest udvara, bejárata. http://haggenmacher.hu/

Az élő zenével kísért látványt nehéz szavakkal érzékeltetni, a lélegzetvisszafojtva nézett levegőszínház összetett élményét a magasság és a veszély fokozza. Álljon itt ez a felsorolás az eszközökről: bőrönd, hálózsák, ruhák, zászlók, térkép, pénz, aktatáska, szatyor, konzerv - és gránát, buzogány, fáklya, tissue, hulahopp, trapéz, labdák, falmászás, autóhúzás. És akkor ehhez adjuk hozzá a szociológiát és a statisztikai adatokat, amelyek a fejünkben vannak a Menni vagy maradni ügyéről.
Az előadás a nyár folyamán országszerte ( néhol ingyenesen) megnézhető, a naptárból lehet választani:
http://offlineon.eu/naptar/
Érzékenyítő videó a témáról szavakkal:

Érzékenyítő videó a levegőtáncról a falon:
https://vimeo.com/128785712