Dr. Batta Barbara pszichológus, neuropszichológus az alvásról

3. utas
2024.01.03. - 10:00
Lejátszás
Dr-Batta-Barbara.jpeg
 
Barbara a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológia Tanszékének egyetemi adjunktusa. 
 
„Az alvászavarok pszichológiai kezelése komplex szemléletet követel, amely csak a kezelő és a segítséget kérő közötti bizalmi viszonyon keresztül valósulhat meg.”
 

2006-ban szerzett diplomát az ELTE pszichológia szakán, doktori fokozatát a Pécsi Egyetem kognitív pszichológia programján nyerte el. Neuropszichológiai tanulmányait a Semmelweis Egyetemen, kognitív- és viselkedésterápiás tanulmányait a Viselkedés- és Kognitív Terápiás Egyesületnél végzi.

Korábban a Kék Pont Drogkonzultációs Alapítványnál és az Autizmus Alapítványban dolgozott pszichológusként, a Nemzeti Közlekedési Hatóság pszichológusaként alkalmassági vizsgálatokat végzett. Oktató és kutatómunkát jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzi egyetemi adjunktusként.

Évek óta tart pszichológiai konzultációt a Honvédkórház Alvásterápiás és Diagnosztikai Központjában, valamint a Somnocenter Alvászavar Központban. Segítő munkája középpontjában elsősorban az alvászavarok hátterének feltárása és komplex pszichológiai kezelése áll. Hiszi, hogy az egyén szükségleteire hangolt, alapos feltáró munka a megfelelő és gyors kezelés titka.

TANULMÁNYOK, VÉGZETTSÉG:

2018 – 2022 SOTE, Neuropszichológus szakpszichológus képzés, szakpszichológus jelölt (Szakdolgozat: Stroke-ot átélt afáziás személy neuropszichológiai rehabilitációja, Témavezető: Takács Mária)

2016 – 2020 PTE, Bölcsészettudományi Kar, Evolúciós és Kognitív Doktori Iskola, doktori fokozat (Cím: Az emlékezeti befolyásolhatóság kognitív és individuális faktorai. Cum laude, 2020. június 9. Oklevél száma: P85A 002667)

2006 – 2009 ELTE-PPK Kognitív Pszichológia Doktori Iskola, abszolutórium

2001 – 2007 ELTE-TÁTK, okleveles politológus (Szakdolgozat: A feminizmus helye a magyar politikai rendszerben, témavezető: Dr. Vasali Zoltán)

2000 – 2006 ELTE-PPK, okleveles pszichológus (Szakdolgozat: Emlékezet és Tudatosság autizmusban, témavezető: Dr. Győri Miklós, Dr. Kónya Anikó)

1993 – 1997 Deák téri Evangélikus Gimnázium, érettségi

TOVÁBBKÉPZÉS, EGYÉB TANULMÁNYOK:

2022 –   VIKOTE – CBT konzultáns képzés – CBT konzultáns jelölt

2015      Rorschach szakmai továbbképzés. Kurzusgazda: Dr. Szakács Ferenc

2009      Woodcock—Johnson Kognitív Képességek Tesztje akkreditált képzés, oklevél

2008      Autizmus Alapítvány, ADOS kurzus, akkreditált tanfolyam

2005      Autizmus Alapítvány, pervazív fejlődési zavarok, akkreditált tanfolyam, oklevél