Dr. Iller Barbara és Beda Szabolcs a vegánságról

3. utas
2020.05.13. - 10:00
Lejátszás

A növényi táplálkozás orvosi szemmel.

Iller

Dr. Iller Barbara általános orvos, jelenleg háziorvosi szakképzésben vesz részt. Az orvosi munka mellett a Hawaiin szerzett tapasztalataira alapozva néhány éve életmódváltó programokat szervez, melyek fő pillérei a teljes értékű növényi étrend, a testmozgás és az érzelmi-mentális egyensúly. A Fehér Oroszlán Egészségfejlesztő Alapítvány kurátoraként az egészséggel kapcsolatos ismeretterjesztést egyik fő feladatának tartja.

"Egész kiskorom óta orvos akartam lenni, gyógyítással foglalkozni. Hamar letisztult előttem, hogy a gyógyításnak, gyógyulásnak sokféle útja van, és szerettem volna minél többet megismerni, hogy egy komplex képem legyen a különböző utak alkalmazhatóságáról, hatékonyságáról, veszélyeiről, korlátairól és kombinálhatóságáról. Holisztikus szemléletnek hívjuk, amikor az embert egyben, egy egészként nézzük és kezeljük, nem elválasztva a tüneteket, testrészeket, sőt a testet-lelket-szellemet egymástól. Kerestem az utamat, hogy hogyan lehetne mindezt megvalósítani, hiszen az orvostudomány pont az ellenkező irányba, a minél specifikusabb ismeretek, minél kisebb területet alaposan ismerő szakértők felé tart."

http://feheroroszlan.hu/

https://www.libri.hu/konyv/dr_iller_barbara.novenyi-etrend-a-teljes-eletert.html


Beda Szabolcs - vegán hosszútávfutó, Senior Maraton Világbajnok

"Az eredményeim, teljesítményem javulásában fontos szerepet játszik a táplálkozás is. 2007-ben lettem vegetáriánus, 2012 óta pedig vegán vagyok, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztok."

Fontosabb címek:
Szenior Maraton Világbajnokság: 1. hely
Szenior Maraton Európa-bajnokság: 1. hely
50 km-es Országos Bajnokság: 1. hely
Hegyifutó Maraton Országos Bajnokság: 1. hely
Terep Ultrafutó Országos Bajnokság, 85 km: 1. hely
Maraton Országos Bajnokság: 3. hely
Szenior Fedettpályás Országos Bajnokság, 3000 m: 1. hely.
Szenior Országos Bajnokság, 5000 m: 1. hely.
Szenior Hegyifutó Országos Bajnokság, 10 km: 1. hely
Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság (Ironman): 3. hely
Középtávú Triatlon Országos Bajnokság: junior 1. hely
Rövidtávú Duatlon Országos Bajnokság: junior 1. hely

https://www.vegetarianus.info/motivacio/353-hogyan-lesz-valaki-senior-maraton-vilagbajnok-vegankent-interju-beda-szabolccsal

Beda