Vosztok

minden második szerda 18:30-19:30

oroszokról, ukránokról, posztszovjetekről, sok zenével

orosz
Feliratkozás

Betöltés...

Dohi Gabriella és Kemény Vagyim meghívott vendégekkel beszélgetnek orosz, ukrán, posztszovjet ügyekről, sok zenével, Balogh Krisztián segítségével. 

A műsorban elhangzó zenék gyűjtőoldala:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLfo0FwijQEoDGTEc6AwD1dPG4XmMWbJnS


Előzmények: 

A műsor 2009-ben indult. Az eredeti terv szerint az alapítók Bakos Maxim és Kozlov Sanyi (Mr Kozlov) beszélgetett mindenről, ami orosz vagy poszt-szovjet, míg Stráhl Kati (dj skat ya) pakolta a zenéket. idővel a tematika és a stáb fokozatosan kibővült. amellett, hogy rendszeresen meghívott vendégek gazdagították a repertoárt, az orosz és volt szovjet tematika mellett szóba jöhetett minden, ami kelet-európai vagy valamilyen rokonságot élvez az oroszsággal.

A műsorban megfordult vendégek, a teljesség igénye nélkül: Karen Arutyunyan (Deti Picasso), Egor Tyurin (metálkoncertszervező), Daria Kostenko (divattervező), Georgij Makazarija (Russkaya), Gryllus Dorka (Rotfront), Alexei Alexeev (animációs filmrendező), Kiss Ilona (Ruszisztikai Központ), Szepesvári Vera (újságíró), Analóg Angelika, Tóth Andrej, DJ Tentacle, Xenia & Tengiz (Kolobok bisztró), NOM zenekar, Danila & Luka Kostil, Natasha Pavlovskaya, Anna Zaboeva stb.

Előzmények 2: Az Oroszok blog (http://oroszok.postr.hu/) csapata szerkesztette 2014-2018 között, Kemény Vagyim, Tímár Andrea, Faludi Julianna Gingerina és Szasulja és DjSztyepp. Lendületesen boncolgattuk az oroszságot és azt, ami azon túl van, nem feledve a gyökereket. Meghívott vendégeink között voltak: M. Nagy Miklós műfordító, Anna Zaboeva cipőkészítő és videóművész, Georgij Zavalnij teamester, Viczai Péter Viszockij-kutató, Takács Máté festőművész, Platonov Valerij Viktorovics az Orosz Kulturális Központ vezetője, stb.

kelet-európai zene, politika, gazdaság, társadalom, kultúra - oroszul és magyarul.

 

 

Betöltés...

Levél a műsorkészítőknek

Feladó

Tárgy

Üzenet