Kolorlokál

szerda 8:00-10:00

Reggeli kibeszélő-show

Feliratkozás

Betöltés...

Majdnem mindig szerda volt. Először 4-8-ig délután, felvételről és kalózban. Aztán este a Simóval és Nádorival 6-10-ig. Aztán jött a Weyer, és reggel 6 és 10 között ment a Zsírleszívás, majd Rozival folytatta a Kolorlokál, kiegészültünk az Igorral. Öt éve megy a legfrissebb felállás Marcival, Dáviddal szerda reggel 8-től 10-ig. 

Nehéz, értelmes és személyes dolog a Tilos Rádió. A kilencvenes évek második felére datálódó mission statementhez (alább) képest nem sok minden változott, csak eltelt rohadt sok idő, mi pedig hetente körbeülünk egy asztalt, beszélünk, kérdezünk, beszélgetünk, és mondjuk, amit látunk. 

A Sebők, a Kitzinger és a Csejdy.

-------------------------------------------


(Csejdy, Rozi)

A Kolorlokál provokatív, stílszabad, orientáló, személyes, közvetlen és populáris műsor, amely különbözô korú és ízlésű, társadalmi helyzetű és anyagilag szituált embereket szólít meg. A hallgatóságnak köze lesz a műsorhoz, közülük sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy élő egyenesben vitassák meg a választott vagy/és spontán kibontakozó témákat. Brókerek, közéleti személyiségek, fiatalok és öregek, pizzasütők és utcaseprők fejtik ki a véleményüket a legkülönbözőbb kérdésekről, s ezáltal, képzavarral élve, az éterben kirajzolódik egy bonyolult, színes kép Budapestrôl, a színéről és fonákjáról.


(Kolorlokál + Ők mondják a híreket...)

A Kolorlokál tömegkulturális jelenségeket vizsgál, városi viselkedésmintákat ismertet, értelmezi és strukturálni igyekszik a káoszt a választott és a hallgatók által spontán felvetett témák kapcsán és ürügyén. A hangütés ironikus, szarkasztikus, ha pedig a téma (rasszizmus, macsóizmus, a szekták veszélyei...), illetve a hallgatói vélemények úgy kívánják, akár a konfliktust felvállaló, markánsan provokatív. A Kolorlokál kitüntetett figyelmet szentel a helynek, ahol lakunk, a műsor állandó szereplője Budapest, életünk tere, amivel dolgunk van, amivel van dolgunk.


(Csejdy András)

Sok és sokféle, véleménnyel bíró és azt megosztani akaró ember hallgatja az adásokat és telefonál be a műsorba: gyeses kismamák otthonról, munkahelyük felé tartó brókerek rádiótelefonon, nyomozók szolgálati vonalon, utcaseprők telefonfülkéből…A Kolorlokál zeneileg heterogén, a dominánsan ritmikus, digitális hangzásvilágot hagyományos népzenével, modern rockkal, kortárs jazz-zel kombináló rádióműsor.

****

Betöltés...

Levél a műsorkészítőknek

Feladó

Tárgy

Üzenet