Dawn tempo

Dawn tempo

szombat 7:30-9:00

hajnali merengős zenék idősebbeknek és halandóknak

Feliratkozás

Betöltés...

Ezt a műsort heti váltásban készíti Format C: és DST.

Rövid leírás a DST által vezetett műsorokról:

Általában minden műsor valami témát követ és az utóbbi pár évben kialakult az a műsorstruktúra, hogy alkalmazkodik a téma az évszakhoz: tavasszal "Subsonic Spring Sessions", nyáron "Summerizm Sessions", ősszel "Fall-N-iN-Bass Sessions", télen pedig "DefroSTing Sessions" címmel ellátott mixsorozatokat játszik DST a hallgatók számára. Több éve pedig már jellemzően mindig van egy év végi összefoglaló adás, az "Annual Summary", amelyekben az adott évben "legjobbnak talált és legtöbbet játszott zenéket" hallhatjátok. Vannak ezeken kívül esően vagy beleilleszkedve a mixek koncepciójába vendégmixek illetve egy adott előadó vagy kiadó zenéit bemutató "Special Session"-ök. Ma már legtöbbször digitális formátumban lévő zenei anyagból készülnek a műsorok, de néha hallhatunk "Vinyl Only" vagy "Back to the vinyl" műsorokat és DST előveszi kedvenc régi lemezeit vagy az újonnan beérkezett lemezei közül válogat.

A hallható zenék többsége a basszusközpontú zenék közül kerül ki, ahogyan gyakran halljuk: a fókuszban a basszus. Főként dubstep hallható, azon belül is főképpen a deep vonal, de igen gyakori a dubwise, reggae-s hangzású dubstep darabokat bemutató szett is, és néha előkerülnek táncosabb wobble zenék is. A szelekciót mindig igyekszik DST naprakészen tartani és negyedévente 1x szinte biztos hallhatunk egy "Hot Dubstep Session"-t, amiben DST válogat "a legutóbbi hetek és hónapok" zenéi közül. Ezért már egyre nagyobb súllyal szerepel a dubstep-en belül az új vonalas, new school sound is.

DST azonban egyre gyakrabban játszik más stílusú zenéből álló szettet: dub-techno, atmospheric jungle és ragga-jungle, néha 2step garage, néha future garage, de egyre gyakrabban előveszi a korai évek breakbeat lemezeit, hiszen az egész történet 2004-ben úgy indult, hogy breakbeat-et játszva került be a műsorba. A korai években közös b2b szetteket játszott Format C: és DST. Akkor még főleg breakbeat és tech-breaks zenék voltak a fókuszban, de az általuk játszott zenei vonal megváltozott és önálló szettek léptek a helyébe.



Betöltés...

Levél a műsorkészítőknek

Feladó

Tárgy

Üzenet