Civilizáció

Civilizáció

A civilizáció célja, hogy egy újabb ablakot nyisson a civil szervezeteknek és az aktuális projektjeiknek. Ugyan a Tilosban rendszeresen sok civil kezdeményezésről esik szó, azt látjuk, hogy gyakran értékes projektek maradnak a háttérben, amikre egy kis médiatámogatással nagyobb figyelmet lehet irányítani. A műsorral tudatosan szeretnénk több teret adni ezeknek a projekteknek, hogy minél több hallgatóhoz jussanak el, amivel tovább szeretnénk erősíteni a hallgatóink civil öntudatát és hozzájárulni a civil szervezetek együttműködéséhez.

Feliratkozás

Betöltés...

Ahogy a műsor céljairól gondolkodtunk sok kritika és lehetőség merült fel a Tilossal kapcsolatban. A műsorainkból például nagyon hiányoznak a vidéki szervezetek, akiknek a tevékenységéről lényegében semmit nem tudunk. Hogy nekik is adjunk lehetőséget a bemutatkozásra többször kitesszük a lábunkat Budapestről és helyszíni beszélgetéseket szervezünk. A másik gondolat, hogy a Tilos beszélgetős műsorai mindig élő beszélgetések, bármikor be lehet telefonálni, viszont a beszélgetéseinket legtöbbször csak a Maratonon visszük rádión kívülre, így nem sok alkalom nyílik a személyes találkozásokra – hogy a hallgatók és szervezetek közötti, illetve szervezet-szervezet közötti kapcsolódásokat erősítsük a műsorhoz nyilvános beszélgetéseket, önkéntestoborzást, Tilos-partikat szervezünk. Ugyan nekünk elsősorban az éter a tér, fontos, hogy sokféleképpen jelen legyünk.

Amellett hogy a rádióban sokat beszélünk a civil kezdeményezésekről gyakran nem könnyű nyomon követni, hogy melyik szervezet mikor hol mit csinál. Hogy a műsorban elhangzó beszélgetéseket jobban után tudjátok követni állandó szerkesztett tartalommal, rövid összefoglalókkal, kontaktlistával, havi videó-montázsokkal támogatjuk meg a műsort. Ez azt a célt is szolgálja, hogy a meghívott szervezetek minél több felületen megjelenhessenek, de a kereshetőség révén a kapcsolódást, kapcsolatfelvételt is segíti.

A civilizációval új témákat hozunk be a rádióba, közelebb vonjuk a hallgatókat, hogy felismerjék a részvétel jelentőségét, illetve a műsorokon keresztül létrejövő találkozások segíthetik a civil szervezetek együttműködését.

A civilizáció támogatására több műsorkészítőnk és Tilos-közeli civil szerveződött a műsor köré.

A műsor szerkesztésében és a műsorban részt vesz: Czabán Gyuri, Dávid Fecó, Győri Csilla, Horváth Balázs Byron, Kemény Vagyim, Kerényi Gyuri, Kertész Anna, Papó, Sugár János, Torsa Matyi

A műsort gondolataival segítette: Darányi Andris, Kilián Zoli, Madarász Csabi

Koordinátorok: Cserepes Milka (cserepesmilka@t-online.hu, +36205230770), Gáspár Petra (gasparpetra@gmail.com, +36304920999), Schtrausz Ági (schtrausz@gmail.com, +36707015530)

A Civilizáció című civil tematikájú műsorunkat a Norvég Civil Alap támogatja

https://tilos.hu/upload/content/info/civilizacio-tamogatok.jpg

Betöltés...

Levél a műsorkészítőknek

Feladó

Tárgy

Üzenet