A Testidő módszer, Testtudat, önismeret

Teszt és Lélek
2019.09.16. - 10:00
Lejátszás

Testidő
Hétköznapjaink nagy részét „a fejünkben”, gondolataink világában éljük. Ez elszakíthat érzéseink közvetlen, testi szintű megtapasztalásától. Amikor egy biztonságos környezetben ráhangolódunk.

Lehet, hogy azt hittük, légzésünkkel „minden rendben van”, azonban egy test-relaxáció során, az új érzeteket figyelve megéljük a légzés hullámzásának felszabadító élményét. Csak ekkor tudatosul bennünk, hogy eddig mennyire feszült mellkasunk: inkább „pihegtünk”, mint lélegeztünk. Fokozatosan megtanuljuk ellazítani izmainkat, szinte beleolvadunk a talajba…

Megtapasztalhatod, mennyi felesleges izomfeszültséget tárolsz a testedben. Vajon mennyi terhet cipelsz mindennapjaid során? Tested ellazításával elméd is ellazulhat, gondjaidat is leteheted egy időre. Otthonra találva testedben megpihenhetsz, elvárások és feladatok nélkül csak úgy „lehetsz”. testi érzeteinkre, egyúttal kapcsolatba kerülhetünk mélyebb érzéseinkkel is.

A Testidő a nem-verbális önismereti módszerek közé sorolható, leginkább a mozgás-és táncterápiához áll közel, és integrálja a különféle testtudati (pl. különféle szomatikus technikák) és relaxációs módszereket (pl. progresszív izomrelaxáció, autogén tréning), kiegészítve az éber figyelem- tudatos jelenlét (mindfulness) szemléletével és gyakorlatával.
A műsor vendége: Szamosi Judit pszichológus - Testidő csoportvezető és munkatársai:dr. Bede Viktória - pszichiáter, pszichoterapeuta / Nagy Annamária - pszichológus

https://www.testido.hu/

https://www.testido.hu/jelentkezes/