Önbecsülés és bátorság - vendégeink: Al Ghaoui Hesna és Berta Nóra

Egyenes Labirintus
2022.06.11. - 17:30
Lejátszás

Félnek-e a bátrak? Illetve, lehet-e bátran félni? Az elnyomás és menekülés helyett miként lehetséges a félmet belső hajtóerővé formálni?
Al Ghaoui Hesna Holli főszereplésével írt gyerekkönyv-sorozata alapján beszélgetünk az önbecsülés, bátorság, érzelmi ellenálló- és megküzdési képesség kimunkálásának lehetőségeiről.

Vendégeink:

Al Ghaoui Hesna

Al Ghaoui Hesna riporter, külpolitikai újságíró és mostanra már több kötetes író. Családi kötődései révén fő érdeklődési területe a Közel-Kelet. Külföldi tudósításainak helyszínei gyakran estek háborús és konfliktuszónákba. Dolgozott többek között Szíriában, Afganisztánban, Pakisztánban, Észak-Irakban, Szudánban, Libanonban és a Gázai övezetben. Éveket szentelt a félelem megismerésének és kutatásának, riportfilmjei több díjat is elnyertek. Jelenleg az amerikai egyesült államokbeli Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen a poszttraumás növekedés témakörében folytat kutatásokat.

Berta Nóra

Brunnerné Berta Nóra irodalomterapeuta, pszichológus, pedagógus. Részt vett a Magyar Irodalomterápiás Társaság Háború és béke című sorozatának keretében tartott
ingyenes támogató irodalomterápiás csoportok vezetésében. A neurolingvisztikus pszichoterápia és a kognitív viselkedésterápia módszreit használja, valamint tanácsadó szakpszichológus jelöltként, logoterápia és egzisztenciálanalízis, valamint autogén tréning és Metamorphoses meseterápia módszerekben képződik.