Hogyan segít az irodalom ínséges időkben?

Egyenes Labirintus
2022.03.19. - 17:30
Lejátszás

„[...], und wozu Dichter in dürftiger Zeit."
/Friedrich Hölderlin: Elegie ,Brod und Wein'/

Mi végre volnának a költők ínséges időkben? - hangzik Hölderlin, a 18-19. századforduló nagy lírikusának híressé vált kérdése.
Talán a költők is, ahogy az irodalom, azért fontosak a nehéz időkben, mert mindnyájunknak segíthetnek élni, átélni és túlélni is....

Elly MacKay
Elly MacKay

Műsorunk társszervezője, a Magyar Irodalomterápiás Társaság irodalomterapeutái azt vállalják, hogy 2022 márciusában egy külön e témakörnek szentelt "Háború és béke-sorozatban" elkísérik ezen az úton azokat, akik kísérésre és megtartó közösségre vágynak a háborús időkben.

Beszélgetőpartnereink a társaság tagjai:

Berta Beáta: magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, okleveles biblioterapeuta; főként fiatal felnőtteknek és felnőtteknek tart online és jelenléti irodalomterápiás csoportokat.
http://www.irodalomterapia.hu/tagjaink/berta-beata.php

Horváth Éva: orosz nyelv és irodalom szakos filológus, okleveles biblioterapeuta; anyáknak, felnőtteknek, időseknek tart csoportokat.
http://www.irodalomterapia.hu/tagjaink/horvath-eva.php

Leichtman Ágnes: vezetőkkel dolgozik executive coachként, okleveles biblioterapeuta; az irodalomterápia eszközeit egyéni és csoportos coaching folyamatokba is beviszi.
http://www.irodalomterapia.hu/tagjaink/leichtman-agnes.php