Ertler Alíz: Menni kell! - Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig

3. utas
2024.05.08. - 10:00
Lejátszás

3utas-24-Aliz-Ertler.jpeg

Ertler Aliz grafikus, marketinges vagyok, a világ közel 100 országában jártam, több évig éltem Aarhusban, Amszterdamban, Moszkvában és Dubaiban. Menni kell! – Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig címmel nemrég jelent meg 300 oldalas, 600 színes képpel illusztrált könyvem, magyarul és angolul.

A könyvben 100 történet szerepel 40 országból, 32 témakör alá rendezve, ABC sorrendben: Anyukám, Bicikli, Cirkalmas, Csodaszállások..... Vasút, Wellness, Zsibvásár.... és Badacsonyörs

A könyv olyan úticélokkal foglalkozik, melyek a legtöbb utazó látószögén kívül esnek illetve a népszerű helyeket szokatlan szemszögből mutatom be. Könyvem zárszavában végigjárom a témák nagy részét lakóhelyem, Badacsonyörs vonatkozásában is, ahol egy kis vendégházat (Wild Boar Cottage) üzemeltetek holland férjemmel.

Hiszem, hogy a könyv jelentősége abban rejlik, hogy megkérdőjelezi a komfortzónákat és olvasmányos, ismeretterjesztő és egyben szórakoztató módon foglalkozik az előítéletekkel, elősegítve sokszínű világunk jobb megértését. Szigorú erőfeszítéseket tettem annak érdekében, hogy a könyv minősége a lehető legmagasabb szintű legyen, ez kiterjedt a professzionális szerkesztésre, lektorálásra, korrektúrára, tördelésre, nyomdai kivitelezésre, a magyar és az angol változat esetében is. Für Anikó színművész és Lerner János természetfilmes, geográfus-térképész, világutazó írt ajánlót a könyvhöz. 

Az elmúlt pár hónapban sikerült megszerveznem több eseményt, egy angol nyelvű TEDx előadást, podcastokat, több rádióinterjút, könyvbemutató eseményeket több helyszínen Magyarországon és Amszterdamban, magazincikkeket és televíziós szerepléseket. 

A könyvem honlapjai: 

https://www.mennikell.hu/
https://www.wanderlustbook.hu/

Könyvbemutató május 9-én, csütörtökön Budapesten a Massolit Books & Café-ban:

https://www.facebook.com/events/1096270034930613 

Alíz angol nyelvű TEDx előadása:

https://www.youtube.com/watch?v=GMhIE_1DTvY