memento Murányi András Alpi

alpi

(1977-2022)

Feleségétől, Raffaellától értesültünk, hogy barátunk, elektronikus zenész és partiszervező bajtársunk, a budapesti techno közösség alapembere, az Optimal Crew egyik alapítója, Murányi András, alias Alpi rövid lefolyású, súlyos betegségét követően 2022. június 22-én hajnali egy óra után elhagyta ezt a földi testét. Bár műsorkészítőként már rég nem aktív, a kezdetekben, huszonvalahány éve egyike volt azoknak, akik elkezdték a Tilos Rádió Optimal című műsorát, ami akkortájt a harmadik generációs hazai techno-szcéna egyik fontos fóruma volt.

Alpi az ezredforduló partikultúrájának megkerülhetetlen figurája, nevéhez fűződik a később nagy karriert befutó hármashatárhegyi partik létrejötte, az UH-val közösen az első UH-est, a Pararadioval közös X-Peripheria és számos fontos szabadtéri- és klubrendezvény megvalósulása.

A kezdeti lemezgyűjtést- és dj-zést hamar felváltotta nála az elektronikus hangszerekkel való élő zenélés, melyet kisebb-nagyobb megszakításokkal élete végéig folytatott, sőt az utóbbi időkben ismét nagyon aktívan.
A zenélés mellett nagyon tudatos emberként a techno-kultúra nagy ideológusa is volt, intellektusa miatt is nagy tisztelet övezte.

Kevés idő adatott neki ezen a világon, betegségét hihetetlen bátorsággal és méltósággal viselte.

Két nappal halála után, június 24-én van a 45. születésnapja.

Drága András, rengeteget kaptunk Tőled, nagyon szeretünk és rettenetesen hiányozni fogsz!
További jó utat!

Alpi zenéi megtalálhatók soundcloud oldalán: https://soundcloud.com/alpina23