Sallai Zsuzsi futónő, akinek szó szerint nyitott a szíve

Futó Kaland
2022.06.19. - 17:00
Lejátszás

sallai-zsu

„Életveszélyes állapotban vagyok. De már annyiszor voltam, hogy nem tud megrémíteni. Amikor meghallottam, és tudatosult az elmémben a hír, zokogtam, és azt hajtogattam megállás nélkül, hogy én ezt az egészet nem bírom ki még egyszer! Képtelen vagyok végigcsinálni. Azt éreztem, hogy vége. Ennyi. Nincs tovább.” – és mégis volt tovább! Sallai Zsuzsi onnan jött vissza, nem is egyszer, ahonnan keveseknek sikerült. Minden percet ajándékként él meg az életében, ahogy nekünk, egészséges embereknek is kellene. Férje, Attila 34 éve van mellette, jóban-rosszban, egészségben, betegségben. Kapcsolatuk az igazi, tiszta, önfeláldozó szeretet példája.

Zsuzsi tizenkét éves volt, amikor kiderült, hogy egy ötforintos méretű lyukkal a szívén született. Tizenhárom évesen estett át élete első életmentő műtétén. Azóta közel 40 év telt el… Férjhez ment, családot alapított, négy gyermeket szült (ma már többszörös nagymama), és sportolt. Futni kezdett, azóta futóegyesületet is alapított. Azt mondták, nem lehet családja, és nem sportolhat, de ez jelentéktelen kijelentés ahhoz képest, hogy az életben maradásért is küzdenie kellett és kell a mai napig. Pár éve, alig hogy betöltötte az 50. életévét, mellrákot diagnosztizáltak nála. Azóta több tumortól is megszabadult, és erőnek erejével küzd, megy előre, mert dolga van… amibe sem a szívbetegsége, sem a rák nem szólhat bele. “Visszadobtak” című könyvében őszintén mesél életéről, melyben voltak tragédiák (egyik gyermeke egyszer súlyos balesetet szenvedett, volt, hogy hónapokig éltek nehéz körülmények között), és mégis boldogok voltak. Sokszor könnyek között olvastam a sorait és csak azt kérdeztem magamtól: Honnan van ez az erő benne?

“Érzem, nem vagyok egyedül. Isten itt van bennem. Sőt, hirtelen azt érzem, hogy minden létező bennünk van. Semmi nincs kívül. Az egész életem, az emlékeim, az élményeim, az arcvonásaitok… a tetteitek, a szavaitok. Nem szabad elengednem őket, nem szabad elengednem a szeretetet. És rendületlenül hiszem, mert hinni akarom, hogy ismét „Visszadobnak!”

Hallgassátok meg Ti is Sallai Zsuzsit, merítsetek erőt a szavaiból, tanuljatok Tőle nyitott szívvel élni.

http://visszadobtak.hu/